Kozje mleko ima približno 12 % manj laktoze kot kravje mleko, ko ga predelamo v jogurt pa se ta odstotek še poveča. Zato ga osebe, ki imajo ob uživanju kravjega mleka težave z želodcem ali alergije, lahko lažje zaužijejo.
Kalcij je pomemben za razvoj in vzdrževanje močnih kosti in zob, pomaga pri normalnem delovanju mišic ter pomaga telesu proizvajati energijo. Kalcij iz mleka in mlečnih izdelkov se v telesu lažje absorbira in porabi kot kalcij iz večine druge hrane.
Kozje mleko ima veliko konjugirane mlečne kisline, ki ima dokazan antikarcinogeni učinek. Zanimiv podatek o kozah je tudi to, da so ene izmed treh vrst živali, ki ne zbolijo za rakom.
Kozje mleko ima naravno rahlo nižjo raven holesterola kot kravje mleko. V posneti in polposneti izvedbi je lahko dobra alternativa za osebe, ki so pozorne na vnos maščob in holesterola v telo.
Kozje mleko ima približno 12 % manj laktoze kot kravje mleko, ko ga predelamo v jogurt pa se ta odstotek še poveča. Zato ga osebe, ki imajo ob uživanju kravjega mleka težave z želodcem ali alergije, lahko lažje zaužijejo.
Kmetija Škrjanec. Vse pravice pridržane.