IZDELKI IZ

KOZJEGA MLEKA

Mleko je naša strast. Z našim znanjem pripravljamo kakovostne mlečne izdelke. Poizkusite jih.

IZDELKI IZ KOZJEGA MLEKA

Kako do izdelkov?

Za dodatne informacije in naročilo mlečnih izdelkov nas pokličite na 040 333 401 in dostavili vam jih bomo na dom.

01. Dostava na dom

02. Prodajna mesta

Zakaj mlečni izdelki Kmetije Škrjanec?

Znanje, tradicija, srce

Sodoben način življenja se čedalje bolj odmika od zdravega načina bivanja naših prednikov, saj prehrana postaja “hitra” in umetna. Zato želimo ponuditi kakovostno, zdravo alternativo. Tradicija in obsežno znanje nam to omogočata.

Senena prireja

Zaradi same lokacije kmetije ter strmih pašnikov, ki nas obdajajo, je pridelava sena otežena. Kljub temu smo se odločili za seneno prirejo, saj želimo živalim omogočiti kakovostno krmo, vam pa najokusnejše izdelke.

Dostava svežih izdelkov

Sveže mleko, sveži jogurti, sveža skuta, sveži siri … vse sveže izdelke dostavljamo na območju Čužnje vasi in Trebnjega, pa vse do Novega mesta z okolico, direktno do vaših vrat.

Prednosti kozjega mleka

Manj laktoze

Kozje mleko ima približno 12 % manj laktoze kot kravje mleko, ko ga predelamo v jogurt pa se ta odstotek še poveča. Zato ga osebe, ki imajo ob uživanju kravjega mleka težave z želodcem ali alergije, lahko lažje zaužijejo.

Veliko vitaminov, mineralov, proteinov

Kozje mleko je vir visokokakovostnih proteinov, ki jih naše telo potrebuje za rast, razvoj in obnovo. Prav tako vsebuje veliko količino vitaminov in mineralov, ki skrbijo za močne kosti in zobe, normalno delovanje živcev in mišic ter ustrezno prebavo.

Veliko kalcija

Kalcij je pomemben za razvoj in vzdrževanje močnih kosti in zob, pomaga pri normalnem delovanju mišic ter pomaga telesu proizvajati energijo. Kalcij iz mleka in mlečnih izdelkov se v telesu lažje absorbira in porabi kot kalcij iz večine druge hrane.

Antikarcinogeni učinek

Kozje mleko ima veliko konjugirane mlečne kisline, ki ima dokazan antikarcinogeni učinek. Zanimiv podatek o kozah je tudi to, da so ene izmed treh vrst živali, ki ne zbolijo za rakom.

Probiotik

Kozje mleko ima več oligosaharidov (neprebavljivih karbohidratov), ki v črevesu delujejo kot probiotiki. S spodbujanjem rasti pomembnih črevesnih bakterij lahko pomagajo vzdrževati zdravje prebavnega takta.

Naravno manj holesterola

Kozje mleko ima naravno rahlo nižjo raven holesterola kot kravje mleko. V posneti in polposneti izvedbi je lahko dobra alternativa za osebe, ki so pozorne na vnos maščob in holesterola v telo.

Kozje mleko ima približno 12 % manj laktoze kot kravje mleko, ko ga predelamo v jogurt pa se ta odstotek še poveča. Zato ga osebe, ki imajo ob uživanju kravjega mleka težave z želodcem ali alergije, lahko lažje zaužijejo.

Kozje mleko je vir visokokakovostnih proteinov, ki jih naše telo potrebuje za rast, razvoj in obnovo. Prav tako vsebuje veliko količino vitaminov in mineralov, ki skrbijo za močne kosti in zobe, normalno delovanje živcev in mišic ter ustrezno prebavo.
Kalcij je pomemben za razvoj in vzdrževanje močnih kosti in zob, pomaga pri normalnem delovanju mišic ter pomaga telesu proizvajati energijo. Kalcij iz mleka in mlečnih izdelkov se v telesu lažje absorbira in porabi kot kalcij iz večine druge hrane.
Kozje mleko ima veliko konjugirane mlečne kisline, ki ima dokazan antikarcinogeni učinek. Zanimiv podatek o kozah je tudi to, da so ene izmed treh vrst živali, ki ne zbolijo za rakom.
Kozje mleko ima več oligosaharidov (neprebavljivih karbohidratov), ki v črevesu delujejo kot probiotiki. S spodbujanjem rasti pomembnih črevesnih bakterij lahko pomagajo vzdrževati zdravje prebavnega takta.
Kozje mleko ima naravno rahlo nižjo raven holesterola kot kravje mleko. V posneti in polposneti izvedbi je lahko dobra alternativa za osebe, ki so pozorne na vnos maščob in holesterola v telo.